Jubilarni 25. sajam plastike Fakuma

Objavljeno: 30 listopada, 2017Kategorije: Novosti

Još više izlagača, izložbenog  prostora i posjetitelja iz branše – sve uključene strane bile su vrlo zadovoljne sajmom za preradu plastike Fakuma koji se uspješno održao ove jeseni u Friedrichsafenu, 25. godinu za redom.

Impresivni brojevi poput 1889 izlagača i preko 85.000 m2 ukupnog izložbenog prostora, kao i 48.375 stručnih posjetitelja na ovogodišnjem događaju potkrepljuju stalni rastući trend plastike i Fakumu kao informacijsku i poslovnu platformu u središtu tržišta.

Prodajni predstavnici Nomisa, kao službenog zastupnika tvrtke Arburg, bili su prisutni na Arburg-ovom štandu na kojem su dočekivali kupce te ih upoznavali s izloženim strojevima i prikazanim aplikacijama tvrtke Arburg,  ali i ostalih naših principala.

Arburg je, kao suosnivač Fakume, bio najveći izlagač na ovogodišnjem 25. izdanju sajma. S deset strojeva na vlastitom štandu i još osam na partnerskim štandovima, fokus ove godine bio je na „pametnim“ i praktičnim rješenjima za učinkovitu proizvodnju plastičnih dijelova. S više od 30 godina iskustva u umreženoj i fleksibilno – automatiziranoj proizvodnji, Arburg nudi sve što stroj za injekcijsko prešanje treba u kontekstu Industrije 4.0 – od “pametnog stroja” i računalnog sustava ARBURG ALS do “pametnih“ usluga. Predstavljen je novi dizajn strojeva ALLROUNDER 1120 H i ALLROUNDER 920 H te novi GESTICA upravljački sustav; Industrija 4.0 u praksi – „online“ integracija zahtjeva kupaca u proces injekcijskog prešanja i fleksibilna proizvodnja u pojedinačnim serijama; LSR/LSR injekcijsko prešanje i još mnogo toga.

Rapid, jedan od naših principala i jedan od vodećih proizvođača mlinova, predstavio je svoj novi mlin iz serije RAPTOR dizajniran za svaku vrstu plastike, s patentiranim QuadCUT noževima za mljevenje i amortizerima za zaštitu rotora. Više na linku: http://www.rapidgranulator.com/product/raptor_fp_pp.

Tvrtka Moretto predstavila je svoj Moisture Meter Manager, otkriće u 4.0 Industriji za sušenje tehničkih polimera: integrira sušaru u potpuno prilagodljivi sustav. Moisture Meter Crown mjeri vlagu granule prije procesa sušenja, a Moisture Meter Box kontrolira konačnu vlažnost granule. Zahvaljujući duploj kontroli (na ulazi i izlazu spremnika) upravlja radnim uvjetima sušare kako bi se maksimizirala učinkovitost procesa u smislu kvalitete i energetske učinkovitosti. Moisture Meter Manager kontrolira materijal svake dvije sekunde, daje izvješća o kvaliteti granulata i potvrđuje proizvodnju komad po komad.  Više na linku: http://www.moretto.com/eng/products/drying-and-hot-air-drying/moisture-meter.

Na sajmu su također bili prisutni i sljedeći naši principali:

  • Greenbox sa osam izloženih hladnjaka i temperirala
  • Virginio Nastri s transportnim trakama
  • BASF sa inovativnim rješenjima u industriji plastike za građevinu, autoindustriju, industriju ambalaže i namještaja
  • Lanxess s fokusom na održive aplikacije svojih termoplasta u unutrašnjosti vozila
  • Chem Trend sa svojim naprednim portfeljem proizvoda Lusin® i Ultra Purge™ dizajniranim za povećanje učinkovitosti termoplastičnih procesora

26. internacionalni sajam za preradu plastike Fakuma održat će se u izložbenom centru Friedrichshafen od 16. do 20. listopada 2018. godine. Više od 1800 izlagača predstavit će svoje međunarodne ponude na vodećem svjetskom tehničkom događaju za preradu industrijske plastike. Pažnja će biti usredotočena na najnovije tehnologije koje obećavaju vrlo korisne prednosti, kao i procese i alate za učinkovitu obradu plastike putem injekcijskog prešanja, ekstruzije, termoformiranja i 3D ispisa.

Arhiva