Home » Каталог на производи » Средства за чистење и одмастување

Средства за чистење и одмастување

Со текот на времето, загадувачите може да се насоберат на површините на калапот, предизвикувајќи неисправни делови и оштетување на калапите. Lusin® чистачите и одмастувачите безбедно и ефикасно отстрануваат смола, бои, адитиви, восоци, масла, маснотии и повеќето видови полимерни остатоци за подобар квалитет на површината и подобрени процедури за стартување. Достапен во аеросолни шишиња за прецизни апликации за прскање и во форма на гранули.

  • за вбризгување, дување и истиснување на фолија
  • неабразивни и некорозивни средства во форма на спрејови и гранули
  • брзо се сушат и немаат непријатен мирис
  • за разни видови материјали и сите температури
  • NFS сертификат – дозволено да се користи во прехранбената индустрија

Тип Основни карактеристики Чистење Одмастување Производител PDF
Lusin® MC1718 Cпреј 400 ml, органско средство за чистење на остатоци од полимер и други остатоци од метални површини Chem-Trend
Lusin® Clean L 23 F Cпреј 400ml, органско средство за чистење на остатоци од полимер и други остатоци од метални површини, брзо испарува, сертификат NSF Chem-Trend
Lusin® Clean L 101 F Sprej 400ml, organsko sredstvo za čišćenje kalupa bez otapala, za uklanjanje ostataka polimera i drugih ostataka s metalnih površina, pogodno za visoke temperature, NSF certifikat Chem-Trend
Lusin® Clean L 11 Cпреј 400 ml, раствора масла и масти и ги отстранува остатоците од восок, конвенционалните полимери и гума се отпорни на краткотрајна изложеност на средства за чистење, брзо сушење Chem-Trend
Lusin® Clean L 52 F Cпреј 400 ml, лесно и брзо распространувачко одмастување на база на органски растворувачи, за отстранување на масло, маснотии и восок од метални и повеќето пластични површини, сертификат NSF Chem-Trend
Lusin® Clean L 51 Cпреј 400 ml, органско средство за чистење со пријатен мирис на портокал, отстранување на масло, маснотии и восок од метални и повеќето пластични површини, сертификат NSF Chem-Trend
Lusin® Clean 1020 Гранулат за чистење завртки, млазници и топли канали со високо ефективни активни состојки, погоден за менување бои и материјали (особено TPE и TPU), за температури до 280°C, без мирис, сертификат NSF Chem-Trend
Ultra Purge™ HT+ Гранулат за чистење на завртки, млазници и глави на линеарни екструдери со високо ефективни активни состојки, погодни за менување бои и материјали, за температури од 280-400°C Chem-Trend
Lusin® Clean G 410 Гранулат за чистење завртки, млазници и топли канали со високо ефективни активни состојки, погоден за менување бои и материјали, за температури од 410°C Chem-Trend
Ultra Purge™ MEC2 Гранулат за чистење на завртки, млазници и глави на линеарни екструдери со високо ефективни активни состојки, погодни за менување бои и материјали (особено TPU), за температури од 190-350°C Chem-Trend
Ultra Purge™ 5000 Гранулат за чистење на завртки, млазници, топли канали и глави на линеарни екструдери со адитиви со високи перформанси, погодни за менување бои и материјали, за температури 190-320°C, усогласеност со прописите за контакт со храна Chem-Trend

Споделете го овој производ!

Title

Go to Top