Home » Shop » PB2ES-PB2ED

PB2ES-PB2ED

Целосно електрични дувалки за истиснување со високи перформанси со сила на затворање на алатот од 20 kN.

Овие дувалки се карактеризираат со квалитетот на применетите технички решенија, од кои некои се заштитени со патенти: една или две производни станици, еднослојна или повеќеслојна ко-екструзија, традиционални екструдери или верзија со присилно дозирање и употреба на високомолекуларен полиетилен во гранули или прав. Сите модели на дувалки може да се прилагодат на барањата на различни индустриски сектори (храна и пијалоци, млечни производи, фармацевтски, медицински и козметички производи, индустриски хемикалии, моторни масла, производи за чистење итн.)

Предности:

  • Намалено влијание врз животната средина – нема хидраулично масло за обновување, намален шум
  • Пониска потрошувачка на енергија – ≤ 0,29 KWh/kg вклучувајќи греење со екструдер
  • Поголема прецизност во процесите на повторливост = поголема продуктивност (сигурни и прецизни мехатронски системи во споредба со хидрауличен систем со варијации на состојбата на маслото)
  • Помали трошоци за одржување во споредба со многу хидраулични компоненти кои бараат често одржување
  • Интегрирани системи за управување

 

Главни спецификации PB2ES-200
(Една станица)
PB2ES-230
(Една станица)
PB2ES-260
(Една станица)
PB2ED-200
(Две станици)
PB2ED-230
(Две станици)
PB2ED-260
(Две станици)
Калапи [n°] 1 1 1 2 2 2
Удар на алат [mm] 200 230 260 200 230 260
Сув циклус [s] 1,1 1,2 1,3 1,1 1,2 1,3
Сила на стегање на моторот [kN] 1,4 1,4 1,4 1,4 1,4 1,4

 

Потрошувачка на енергија PB2ES-200
(Една станица)
PB2ES-230
(Една станица)
PB2ES-260
(Една станица)
PB2ED-200
(Две станици)
PB2ED-230
(Две станици)
PB2ED-260
(Две станици)
Воздушен притисок [bar] 6 ÷ 8 6 ÷ 8 6 ÷ 8 6 ÷ 8 6 ÷ 8 6 ÷ 8
Потрошувачка на воздух [NI/min] 500 500 500 1000 1000 1000
Притисок на вода за ладење [bar] 3 ÷ 5 3 ÷ 5 3 ÷ 5 3 ÷ 5 3 ÷ 5 3 ÷ 5
Ладење на калапот HDPE [KJ/kg] 650 650 650 650 650 650

 

Технички документ

Podijeli ovaj proizvod!

Title

Go to Top