Integrat vario gt

Dinamička kontrola temperature s CO2 nudi potpuno nove mogućnosti.

Ovaj novi i ekološki prihvatljiv postupak doista pruža rješenje za grijanje i hlađenje složenih i tankih stjenki oblikovanih dijelova. Korištenjem plinovitih medija za procese grijanja i hlađenja, zaprljani rashladni kanali sada su stvar prošlosti.

U osnovi je točno da plinoviti mediji imaju nedostatak jer nisu dobri vodiči topline. To se barem odnosi na zrak koji se koristi samo za procese hlađenja u posebnim okolnostima. Ali za razliku od toga, ako se mogućnosti CO2 pravilno iskoriste, on nudi zanimljivu alternativu konvencionalnoj kontroli temperature na vodu. Visoka entalpija isparavanja ubrizgane tekućine praćena temperaturom od -76°C pruža iznimno učinkovit prijenos topline.

Hlađenje s CO2 se uspješno primjenjuje već dugi niz godina. Ipak, novost je da je moguće i grijanje na plinoviti CO2. U Integrat vario gt temperiralima CO2 se komprimira na odgovarajući tlak i zagrijava blizu stjenke kalupa.

Za razliku od svih ostalih tehnika, ova metoda regulacije temperature ne postavlja nikakve zahtjeve za rashladni sustav, niti u pogledu temperature, tlaka, volumnog protoka ili kvalitete vode. Kontrola temperature bez vode vrlo je prikladna za primjenu u uvjetima proizvodnje u čistim sobama.

 

Podijeli ovaj proizvod!

Title

Go to Top