Otvoren Tech Centar u sjedištu tvrtke Nomis!

Objavljeno: 13 rujna, 2016Kategorije: Novosti

Otvoren Tech Centar u sjedištu tvrtke Nomis!

U novoizgrađenom objektu tvrtke Nomis u Stupniku početkom rujna 2016. uz prigodnu svečanost otvoren je novi ‘Tech Centar’, edukacijski i izložbeni  salon u kojemu Nomisovi partneri mogu upoznati vrhunske strojeve i opremu iz područja industrije polimera. Svečanosti  je nazočilo oko 150 gostiju, suradnika, dobavljača, klijenata iz Njemačke, Italije, Srbije, BiH i Hrvatske, zaposlenika tvrtke, kao i nekolicina hrvatskih znanstvenika.

Otvaranje novih poslovnih prostora i tehničkog centra za Nomis ima više značenja. Cijeli objekt (uredi, skladište i tehnički centar) koji se prostire na tisuću metara četvornih izgrađen je prema najvišim standardima energetske učinkovitosti kao i uvjeta za rad kako bi mogli kupcima pružiti brzu i kvalitetnu uslugu. U Nomisu ističu da su jedini u regiji koji na jednom mjestu mogu kupcima pružiti kompletnu podršku vezano za učinkovitu proizvodnju predmeta iz plastičnih masa, metala i keramike. Tehnički centar, jedinstveni takve vrste u Hrvatskoj i regiji nudi kupcima kompletnu uslugu  savjetovanja, prezentacije mogućnosti Arburg strojeva i periferne opreme koju imaju u ponudi i mogućnost školovanja i tehničkog usavršavanja za operatere i tehnologe. Osim navedenih usluga u planu je i suradnja sa Fakultetom strojarstva i brodogradnje u vidu podrške studentima u praktičnom dijelu nastave, te suradnje na raznim projektima. Vrijednost investicije u cijeli objekt je preko 7,5 milijuna kuna, a preko milijun kuna uloženo je u tehnički centar.

– Tvrtka Nomis rasla je u nastojanju da postane platforma na kojoj će surađivati proizvođači vrhunske tehnologije, sirovina, repromaterijala i kupci, klijenti s hrvatskog i šireg regionalnog tržišta. Danas smo ponosni što klijentima pružamo sveobuhvatnu ponudu, od projektiranja, montaže, puštanja u pogon pa do održavanja i nabave sirovina i doknadnih dijelova – rekao je na svečanosti direktor Nomisa, dipl. ing. Berislav Pećanić.

Birgit Roscher, predstavnica poznate njemačke tvornice Arburg, proizvođača strojeva za brizganje plastike, izrazila je zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom s hrvatskom tvrtkom koja se profilirala kao važan Arburgov partner u ovome dijelu Europe.

(S-press)

Arhiva